Ohromte oslavence, dejte mu dort s jeho vlastní fotkou

Dort je základem každé oslavy. Ať už je to dort narozeninový, svatební, výroční. Tentokrát může být úplně jiný – originální a kreativní díky jedlému papíru, s nímž snadno umístíte vámi vybrané foto na váš luxusní dort. Nechte si od nás na papír natisknout foto oslavence, novomanželů nebo třeba vašeho domácího mazlíčka a vaše oslava bude dokonalá.

Fotky nemusí končit jen v albech nebo na lesklých tuhých papírech za rámečkem, dají se i jíst! Opravdu! Existuje totiž takzvaný speciální jedlý papír, na který se snímek natiskne a který lze bez obav zkonzumovat. Byla by ale škoda ho sníst jen tak, skvěle se totiž vyjímá na dortu a zaručeně překvapí!

Je to v podstatě jednoduché, vyberete svou oblíbenou fotografii a pošlete nám ji. My ji natiskneme na speciální tiskárně na jedlý papír vyrobený z rýže, přičemž využijeme přírodní barvivo vhodné i pro malé strávníky. Pak „už“ stačí jen upéct vhodný dort, dát na něj fotku a je to! Zní to hezky, snadno, ale přiznejme si, problém může přijít už ve chvíli, kdy máme vybrat fotku, která dort ozdobí.

Žádné tečky, vybírejte portréty

Příležitostí, k nimž můžete upéct dort je totiž tolik, narozeninami nebo svatbou počínaje. V tomto případě se na nás z dortu může usmívat oslavenec nebo novomanželé. Foto z jedlého papíru však nepatří jen na narozeninový nebo svatební dort, člověk ho může využít i při jiných oslavách. Mimo jiné při oslavě narození nového člena rodiny, povýšení v práci, výročí vztahu i firmy, při odchodu do důchodu, při sportovním úspěchu, nebo při oslavě svatého Valentýna s vaší láskou. Zkrátka, příležitost se vždy najde!

Nicméně, to bychom měli - účel, za nímž dort chystáme. Podle toho budeme vybírat i foto na dort. Ideální je dostatečně kvalitní fotografie, která na dortu vynikne a stane se jeho dominantou. Vybírejte spíše záběry zblízka. Tak, aby byl znát každý detail. V případě adresných dortů je tak nejlepší portrétní foto, kde je vidět obličej oslavence. Snímek, kde stojí kdesi v krajině a vypadá jako malá tečka, není úplně vhodný. Pokud na dortu bude cokoli jiného než osoba, například automobil, motocykl, budova firmy či domácí mazlíček, platí to samé. Vyberte takový snímek, aby bylo vše, co má, pěkně vidět.

Nemusíte být cukrář, abyste to zvládli

Jakmile máte papír s fotografií, přichází už na řadu cukrářský um. Nelámejte si hlavu tím, že nejste profíci. Nejvíc potěší dárky, které jsou od srdce a je na nich vidět úsilí. Takže i takový šišatý dort, na který dáte oblíbenou fotografii překvapí a potěší. Pokud se na pečení přeci jen necítíte, svěřte dort do rukou zkušené cukrářky.

Jestli se však do toho pustíte sami, je samotný proces „instalace“ fotky jednoduchý. Respektive, o dost jednodušší než samotné pečení, příprava krému a tak dál. Jediné na co si musíte dát pozor, je čas. Fotografii, což je v podstatě potištěná oplatka, je třeba dát na dort alespoň tři hodiny před krájením dortu, aby papír stihl dostatečně zvlhnout a dal se snadno krájet.

Nejen oslavenec bude překvapený 

Pod jedlý papír je dobré dát trochu krému (ideálně světlého, tmavý krém by mohl skrz papír prosvítat, marmeláda nebo želatina by zase mohla papír rozmáčet), nebo speciálního gelu na jedlý papír, který seženete v cukrárnách či potřebách na pečení. Stejně tak se krémem nebo gelem potom potře jedlý papír i z vrchu. Gel papír přilepí, zafixuje a zvýrazní barvy obrázku. Nakonec je třeba „zatěžkat“ okraje papíru – krémem nebo jinou ozdobou, aby se obrázek nezkroutil. To samé platí i v případě, že děláte minizákusky, na než přijde snímek na jedlém papíru. A je to!

Jedlé papíry jsou v různých velikostech. Kulaté i hranaté, záleží na tom, jaký dort plánujete. Originální a kreativní dort s fotografií navrchu zaručeně všechny ohromí.


Online podpora


Dodání
do týdne


Dodání do celé ČR


Doprava zdarma
nad 1 500 Kč


Kvalitní materiály
a technologie


Výstupní kontrola